"Oamenii dau ce au mai bun conform nivelului lor de constientizare"........................................................................!!!

joi, 5 februarie 2009

* APA




Parerea mea !


Mai intai multumesc Beth pentru recomandare.
Vazusem ceva din film, dar erau fragmente disparate.

Filmul mi se pare foate bine inchegat. Spe deosebire de "11-th Hour" este mai focalizat si cu o abordare mai profunda a aspectului referitor la relatia omului cu mediul.
Chiar daca este amintit si aspectul ecologist, el este abordat doar colateral, ca efect al unor procese mai complexe, procese asupra carora filmul adanceste unele informatii destul de mult, abia abtinandu-se sa nu intre intr-o expunere a informatiei stiintifice in maniera scolastica clasica.
Se leaga, as putea spune ca se sustine simbiotic, cu "The Secret", este insa mult mai putin comercial si prin asta mult mai greu de criticat, nu lasa impresia de frivolitate.

O abordare interesanta mi s-a parut "codul de acces" la miracolul apei.
Faptul ca frecventa energetica provocata de ura, furie, nemultumire, tristete ... samd, produce efecte negative asupra apei si, implicit asupra tuturor elementelelor ce o contin - respectiv intregul mediu - iar sentimentele umane pozitive dimpotriva, ii cresc energetic valoarea, dezleaga intr-un fel misterul teoriei conform careia minunile sunt perfect posibile dar numai pentru cei bine intentionati. E ca si cum ar avea loc o autoselectie a celor ce au acces la forte aparent supranaturale, pe criteriul bunelor intentii.

Astfel asezate lucrurile, (din perspectiva fizicii cuantice) fenomenul este, cel putin teoretic, perfect valabil pentru orice alta configuratie a organizarii cuantelor de energie, nu numai pentru apa. Ceea ce cred ca se poate spune insa, este ca apa pare sa detina o capacitate crescuta de a recepta, inmagazina, transmite si in final, de a influenta energetic prin informatia pe care o primeste.

Se mentioneaza la un moment dat ca sentimentele negative, raul ca si concept, are o forta mai mare de penetrare si influentare, judecand dupa efectele la nivelul maselor de oameni.
Cred ca ar putea fi insa doar o impresie.
Mia degraba as zice ca de fapt vorbim initial despre o stare de liniste, de calm, precum suprafata unui lac. Impactul energiilor negative ce dezordoneaza corelatia existenta si strica oglinda linistita a lacului este intr-adevar mult mai vizibil, dar asta nu inseamna ca este si mai puternic decat capacitatea de armonizare a energiilor pozitive.

Pe de alta parte, intr-un mod cat se poate de logic, se intelege de ce unii oameni se "autointoxica" incepand cu propriile frustrari pana cand dezarmonicele autoprovocate se multiplica si ajung sa fie atat de multe si profunde incat induc dezechilibre biochimice si in cele din urma, disfunctii dintre cele mai grave la nivelul organelor si sistemelor intregului organism.
Nu e nimic ciudat intr-o veste ca o persoana oarecare, dupa ce si-a pierdut fiul intr-un accident, la scurta vreme s-a imbolnavit si apoi a murit de "inima rea".
Vestea buna este ca in mod similar, procesul poate functiona si in sens invers. Medicina moderna catalogheaza frecvent si cu o hilara seninatate "vindecari spontane" ale unora dintre cele mai grave cazuri considerate fara solutie medicala pe cale biochimica sau chirurgicala.

Experienta mea ma obliga sa fiu receptiv la genul asta de explicatie. Are logica.
Cel mai simplu exemplu de influentare a campului energetic, cel mai probabil influentand informatia moleculelor de apa implicate in metabolismul unei fiinte umane, este cunoscuta sub denumirea de "deochi".
Senzatia, cine a patit-o, stie, este greu de descris. O stare de rau general, de staza generala, cu tot ce presupune stoparea circulatiei fluidelor din corp : dureri de cap, stare de voma, slabiciune generala. Pe scurt, ai impresia ca mori.
"Terapia" care efectiv "ia cu mana" totul, estenici mai mult nici mai putin decat o .... incantatie (de regula se spune "Tatal Nostru" de 3 ori) si un masaj pe brate la nivelul vaseor sanguine pentru a pune fluidele-n miscare.
Interesant este ca daca cel (cea) care spune rugaciunea respectiva se incurca in acest timp, intampina dificultati in a se putea concentra si uita cuvintele, acesta este considerat un semn ca deochiul este foarte puternic. Ca si cum am vorbi de un "feedback" prin care informatia negativa acumulata in organismul afectat este transmisa si celui ce joaca rolul de "vindecator".
In treacat fie spus, cel mai bun vindecator al meu este "veveritza" mea. Si tot ea ma poate deochea !
Ce ti-e si cu fimeile-astea.
...te ridica...te coboara...

Aspectul asta, respectiv al influentei frecventelor energetice asupra functioalitatii si sanatatii organismului uman, are o istorie intreaga in ceea ce ma priveste. Este o nisa pe care personal activez de mai multi ani, cu cateva sute de colaboratori. Firma cu care relationez are dispozitive pentru anularea efectelor undelor electromagnetice ale telefoanelor mobile, are un dispozitiv de reglare a frecventelor normale de lucru al organelor si sistemelor biologice la nivel celular, si (asta-i chiar dragut) chiar un dispozitiv de ultima generatie de purificare, alcalinizare, clusterizare si energizare a apei. Este un subiect care insa nu-si are locul aici.
Ne uitam la film.

Revenind, cred ca e interesant si aspectul privind implicarea convingerii intime a individului pentru ca transferul de informatie sa poata avea loc.
Credinta sincera, profunda, dincolo de nivelul constient. Asa se explica foarte simplu de ce cei ce refuza sa accepte ideile cu pricina, nici nu le pot observa si nici nu le pot gestiona atunci cand sunt afectati. Ceea ce le argumenteaza logic neacceptarea teoriei.

E firesc pentru o gandire liniara, obtuza si refractara, ce gandeste doar pana la nivelul inter-reactiunii chimice a materiei, sa nu poata intelege logica fenomenului. In primul rand pentru ca pleaca de la premisa gresita ca nivelul chimic este cea mai intima relatie intre elemente, ceea ce e foarte departe de adevar.

Foarte interesanta si, recunosc, neasteptata pentru mine, mi s-a parut si atitudinea pe care preotul rus (Kirill, parca) o abordeaza : "Poate oamenii de stiinta ne vor spune candva ce reprezinta rugaciunea".
Interesanta pozitie.
Inteligenta si constructiva.
Si de buna seama nu e unicat, de vreme ca Papa face referiri la extraterestri, iar asta-mi da impresia ca nu numai stiinta face pasi importanti in intelegerea fenomenelor lumii in general si a fenomenului religios in ansamblul acestui tablou, ci si religia pare sa adopte un drum cu o perspectiva convergenta.

Filmul merita vazut.

Beth, multumesc inca o data.
.

4 comentarii:

  1. Viq,
    mă bucură faptul că ţi-a plăcut filmul şi că l-ai postat aici. E foarte interesant şi cred că e bine să fie văzut de cât mai mulţi oameni.
    Nu trebuie să-mi mulţumeşti, n-am niciun merit. Ţi-am dat doar o adresă pe care, la rândul meu, am primit-o de la altcineva...
    Îmi place felul în care analizezi aspectele prezentate în film, îmi pare că eşti o fire "analitică" (e "de bine":)) spre deosebire de mine care, fără a fi superficială, (sper eu!), mă atrag mai mult aspectele "poetice" ale unei lucrări.
    Uite, din filmul acesta, eu "aş lua acasă" cristalele formate de moleculele de apă care înseamnă "iubire", "recunoştinţă", "speranţă", "suflet", "Maica Tereza"... :)
    Sper ca acest film să fie vizionat de cât mai multe persoane. Merită!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu stiu cat de "anaitic" sunt, dar asta poate fi bine in egala masura in care poate fi o piedica.

    Constientul pare-se ca ne construieste relationarea cu mediul proxim, subconstientul (am niste cunostinte care folosesc termenul "supraconstient") insa se straduieste sa mentina legatura cu intreg universul.

    Filosofia e o poezie cu multe versuri albe.

    RăspundețiȘtergere
  3. de unde pot descarca si eu filmul "water"?

    RăspundețiȘtergere
  4. De unde pot descarca filmul |water|? Ce am gasit pe net este un film cu acelasi nume dar se refera la cu totul altceva.

    RăspundețiȘtergere