"Oamenii dau ce au mai bun conform nivelului lor de constientizare"........................................................................!!!

vineri, 24 aprilie 2009

* Un adevar incomod.



Parerea mea !

Film cu adresa, bine intentionat, cu subiect major la nivel global, cu argumente cel putin interesante si cu o abordare simpla, limpede si percutanta.
DAR !
O prima ciudatenie mi s-a parut faptul ca abordarea temei se invarteste mai degraba in jurul personalitatii politice a lui Al Gore decat domnia sa in jurul problemei abordate.
Care e problema daca cel ce "lupta" pentru salvarea planetei este o personalitate ?
In "11-th Hour" personul e dragutul Leonardo, iar pentru sanatatea pamantului fac galagie o intreaga pleiada de celebritati din toate categoriile, inclusiv zdranganicii de la U2.
Da, dar... daca vorbim de politicieni, lucrurile pot sa fie mai ciudate un pic.

Un prim gand a fost ca dupa esecul campaniei dumisale, Al Gore a luat taurul de coarne, a inceput campania asta care nu poate fi decat de larga anvergura si indepartata recompensa, spre a purcede in varful ierarhiei politice peste cativa anisori, odata cu efectele tot mai dezastruoase si mai evidente ale degradarii mediului asupra unor mase uriase de populatie.
Si cred inca acest lucru, ba chiar banuiesc ca-i va reusi schema.

Un politician inteligent valorifica asemenea oportunitati.
Dar nu intotdeauna le si rezolva. Asta-i alta poveste.
Ba chiar sunt unii care le si provoaca pentru a se folosi de ele, dar nu cred ca este cazul de fata.

Din pacate filmul este mai interesant din punctul de vedere al folosirii situatiilor deosebite si ingrijorarii maselor de oameni in interese politice decat sub aspectul subiectului propriu-zis.
Pentru ca la finele acestui documentar, poti fi macar partial convins de unele argumente credibil prezentate de Gore. Ca ulterior sa afli ca lucrurile pot fi vazute si altfel. Este probabil unul din punctele asupra caruia Alex Jones are dreptate in abordarea din "EndGame".
Pentru ca la putina vreme dupa lansarea acestui material, a venit si "raspunsul" posibil girat de opozantii sai politici.

De buna sama pentru o imagine cat mai cuprinzatoare este nevoie de vazut si unul si celalalt.
Mai intai asta, ca asa-i normal.

2 comentarii: