"Oamenii dau ce au mai bun conform nivelului lor de constientizare"........................................................................!!!

sâmbătă, 28 februarie 2009

* The Secret Gate To Garden Of Eden



Parerea mea !

O draguta introducere in gnosticism, respectiv abordari atipice ale invataturilor clasice religioase, interpretari ambitioase si deseori scandaloase pentru traditionalisti. Deseori filoane bune de exploatat pentru mici grupari pseudoreligioase si secte.

O interesanta abordare si interpretare a religiei in genere si a Bibliei in particular.
La prima vedere pare o munca destul de serioasa de argumentare usor filosofica a castitatii religioase. Sa nu uitam ca multi filosofi de exceptie au fost clerici.

Printre altele se porneste si de la ideea ca Isus insusi si-a promovat constient invataturile pe doua planuri ale cunoasterii, cel profund ajungand sa fie ignorat, ba chiar persecutat de reprezentantii religiosi ai bisericii moderne, limitati la superficilaitatea acopernamantului ideologic dar orbi la substanta de esenta. Obtuzitatea provocand de-a lungul timpului inclusiv modificarea mesajului initial spre a corespunde manierei lor interpretative, asemeni modificarii istoriei de catre politica.

Atacand frontal chiar primele cuvinte biblice, filmul propune ideea unei divinitati-trunchi de origine al umanitatii, androgine.

Ideea e destul de interesanta.
Pentru ca privind astfel problema, oricat de convins ai fi de imuabilitatea cunoasterii acumulate deja, simti ca esti lovit serios in respectul pentru informatiile precedente.
Nu poti sa nu-ti pui intrebari spre exemplu asupra cauzei pentru care barbatii se incapataneaza sa poarte o pereche de sfarcuri in ciuda celei mai elementare logici darwiniste.

Ai putea concluziona fie ca, candva, la inceputuri, lucrurile nu stateau deloc atat de transant privind cele doua sexe umane (si nu numai, pentru ca Toto - senatorul meu cu coada - detine si el doo randuri de toata frumusetea) , fie ca teoria lui Darwin e pur si simplu eronata, ceea ce, sa recunoastem, e si mai greu de acceptat.

Dar, ca de obicei, raspunsul la o intrebare de genul asta naste alte zeci de noi intrebari. Si una destul de dificila in cazul asta ar fi nedumerirea ca de-a lungul milioanelor de ani de evolutie si transformare organica mai mult decat radicala, in care corpul a renuntat total, pana la disparitie, la unele organe sau dimpotriva, si-a dezvoltat altele noi din nimic, sfarcurile respective sunt bine-merci la locul cu pricina. Si nu par deloc dispuse sa plece.

Sa fie ruperea bicefala din trunchiul comun atat de recenta incat urmele astea n-au apucat sa piara ?

Afirmatia conform careia actul creatiei, interzis dar "furat" aproape romaneste, are provenienta divina duce imediat cu gandul la geneza fizica a fatului.
Privind lucrurile in profunzimea procesului este greu de explicat deocamdata fenomenul prin care o singura celula sufera transformari incredibile si multiplicandu-se in peste 73 de miliarde de celule cu functii, posibilitati si roluri extrem de diferite, a creat o noua fiinta umana care pune acum bazaconii pe blog !

Acuzatiile se concentreaza treptat pe condamnarea actului sexual uman, mai precis a orgasmului ca suprem pacat prin care ne irosim energia necesara pentru trecerea pe un palier superior de existenta, intr-o alta relatie cu Universul.
Cunosterea orgasmului atrage dupa sine cunoasterea antipodului sau intru echilibru : suferinta.
Aceasta dualitate a cunoasterii este considerata cheia disparitiei obiectivismului din fiinta umana care incepe astfel sa perceapa binele si raul drept ceea ce ii provoaca placere, respectiv suferinta, act subiectiv 100%.

Razvratirea orbeasca a umanitatii care si-a dorit libertate totala in a se inmulti dupa bunul plac isi poate gasi un corespondent in calculul matematic, rece si cinic chiar, conform caruia multiplicarea practic imposibil de controlat a populatiei pe Pamant va duce inevitabil la implozie demografica. Daca nu ne domolim cu "puitul" asta, vom incepe probabil sa ne tragem reciproc la scafarlie peste putina vreme.

Miile de miliarde de "placeri individuale" se presupune ca vor provoca un cataclism general al umanitatii prin care starea de lucruri va fi nevoita sa-si regaseasca echilibrul elementar.
Sa fie aceasta celebra "Apocalipsa" ?

Totusi ideea conform careia prin simpla dominare a instinctului sexual si reorientarea energiilor astfel economisite (neirosite mai precis) accesul catre o dimensiune superioara ar fi imediat posibil, mi se pare destul de simplista.

La prima vedere, ar insemna ca persoanele cu deficiente ale respectivelor organe au raiul garantat practic fara nisi o sansa de a-l rata.

Chestia interesanta este ca nu se condamna sexul ci dimpotriva. Actul sexual este considerat procesul prin care "Duhul Sfant" (!!!) se creeaza efectiv ca incarcatura energetica. Este destul de ambiguu insa si greu de explicat de ce adulterul este incriminat pur si simplu, daca numai orgasmul e problema !

Sexul "cast", practicat sub indrumarea divinitatii este cel putin greu de explicat credibil chiar daca incrimineaza finala "risipire de energie" a orgasmului. Asta daca nu cumva se sugereaza trairea sexuala prin canalizarea sentimentelor din momentul respectiv catre Fecioara Maria, sau catre Isus (dupa caz) chestie destul de putin respectuoasa dupa parerea mea.
In treacat fie spus vorbe care sa sugereze asta, destul de voalat, e drept, am intalnit uneori la calugari si maicute. Motiv pentru care cred ca filmul ar putea sa-i aibe drept piata-tinta.

Abordarea relatiei dintre Isus si Maria Magdalena din perspectiva unui cuplu desi indrazneata si scandaloasa din unele perspective, a mai fost intalnita. Ideea acestui mariaj sustine ceea ce realizatorii doresc sa demonstreze, anume ca unirea de cuplu face intregul, rezultatul final fiind biletul nostru de calatorie spre Gradina.

Realizatorii propun de fapt castitatea, inteleasa ca act sexual nefinalizat prin orgasm.
Interesant intr-un fel, pentru ca in timpul actului sexual au loc procese biochimice destul de complexe incat sa puna serios pe ganduri o armata de biochimisti. Cum se comporta organismul uman si ce urmari poate avea pastrarea rezultatelor respectivului proces este o buna intrebare.

Faptul ca se poate materializa distructiv fie in directia sexualitatii, sugerat de apetitul preotilor pentru perversiuni, sau in celelalte aspecte ale vietii sociale, precum atrocitatile specifice Evului Mediu, sunt deja mentionate.

Luat in ansamblu, am parerea ca aparenta si dorita profunzime a filmului sufera destul de serios.

In primul rand se bazeaza in cea mai mare parte pe interpretare de tip simbolistic, precizeaza repetat ca de fapt este vorba de un alt mod de intelegere a frazelor consemnate in Biblie. O "rastalmacire" cu alte cuvinte.
Ba chiar sustine ca Biblia insasi a fost falsificata de-a lungul timpului (posibil) in scopul de a elimina posibilitatea de interpretare mai profunda a mesajului initial. Asta da desigur o si mai larga plaja interpretativa a oricarui aspect mentionat.

Faptul ca atatea elemente la prima vedere ofera greutate teoriei expuse, (printre care tema sarpelui ce revine cu multa pregnanta) si par sa fie prezente edificatoare in toate religiile majore ale lumii, doreste sa dea oarecare credibilitate.

Personal insa am rezerve privind aceasta maniera de argumentare ce seamana mai degraba cu numerologia. Practic daca chiar vrei sa argumentezi ceva pe aceasta cale este suficient sa cauti suficient de mult. Intotdeauna vei gasi ca un anume motiv grafic, sau o tema, sau un cuvant, este prezent intr-un loc, asa cum intotdeauna vei gasi o marime aparent importanta, (chit ca-i distanta de la Pamant la Luna, sau inaltimea piramidei lui Keops) care sa aibe o anume relatie matematica cu elementul de observat.

Faptul ca argumentele de mare intindere temporala se amesteca cu aparente dovezi de mai acum 2000 de ani, face ca intreaga constructie argumentativa sa se clatine foarte serios.

Printre altele cred ca filonul rationamentului "pacatuieste" prin gafa clasica a religiei de a face abstractie de distantele temporale. Facerea Lumii oglindita-n biblie este chiar langa plimbarea poporului evreu prin Marea Rosie, chestie care nu mai tine seama de nici o logica.

Dar mai mult decat atat cred ca are pretentii prea mari oferind solutia miraculoasa a accesului spre Rai precum un bilet la concertul de la Sala Palatului.

Un documentar destul de usurel, dupa parerea mea, potrivit poate pentru o dimineata de duminica. Mai ales pentru cei ce nu au intalnirea saptamanala cu Biserica in dimineata respectiva.
Dar asta este doar punctul meu de vedere.

6 comentarii:

  1. viq-
    m-am uitat si eu,dar nu la tot filmul.
    Mi se pare interesant.
    O sa revin,pentru ca ai de invat din el

    RăspundețiȘtergere
  2. Sincer sa fiu, am avut ezitat daca merita sa-l pun sau nu. Pentru ca personal mi se pare destul de superficial. Dar cineva a fost impresionat de el si mi l-a recomandat, Asa ca mi-am spus ca n-oi fi eu cel mai priceput evaluator.

    Poti reveni oricand.

    Eu intentionez sa adun aici in videoteca ce gasesc mai de doamne-ajuta si sa le tin atata vreme cat imi permite platforma blogului si cata vreme filmele vor fi functionale pe site-urile de pe unde le-am ciugulit.

    RăspundețiȘtergere
  3. Djasters:
    La inceput ai explicat foarte frumos, iar pe parcurs ai criticat destul de dur filmul. Daca citim Biblia in lb. ebraica vom observa ca Elohimi se refera la mai multe fiinte si care tot odata inseamna masculin+feminin, fiinte androgine. Eva a fost creata din coasta lui Adam, adika omul androgin creat dupa chipul si asemanarea Elohimiilor, a fost dublipicat, rupt in doua, polarizat din motivul pentru a se cunoaste mai bine. - Acestea se pot verifica citind Biblia in lb sa originala-ebraica.

    Tu spui: "Dar mai mult decat atat cred ca are pretentii prea mari oferind solutia miraculoasa a accesului spre Rai precum un bilet la concertul de la Sala Palatului."

    O asemenea realizare de inaltare a fortei kundalinii de la radacina sirii spinarii ( organele sexuale ) si pana la glanda pineala-al trei-lea ochi, se poate atinge foarte greu, poate dura o viatza de om. In documentar nu se spune ca aceasta realizare este usoara si rapida.

    In film se mentioneaza si cunoasterea masonica despre aceste lucruri. Daca ai studiat despre masoni atunic sti ca acestia folosesc aceasta cunoastere in opozitie cu divinitatea. Chiar daca noi avem sarpele inversat, cu capul in jos, assa cum ne zice si in film, aceasta fortza este stinsa. De exemplu Anticristul va avea doar un ochi ( al 3-le ochi activat ) El va activa toate cenrele energetice in sens opus cu divinitatea - Balaurul cu sapte capete din apocalipsa - Lupta dintre bine si rau.In apocalipsa se mai vorbeste si despre cele 7 biserici ale Lui Iisus Hristos-cei 7 centrii energetici activate.

    Acum intelegem de ce majoritatea mesajelor subliminale sunt cu referinta la sexualitate. Traim intr-o societate in care este promovat comportamentul sexual degenerat.

    Uitati aici un clip despre Glanda pineala-al treilea ochi-cel mai mare secret masonic

    http://www.youtube.com/watch?v=xqZRr_-CmW8

    RăspundețiȘtergere
  4. Djasters:
    Urmareste documentarele Egiptul Magic ( pe blogul iesire din Matrix ) Această serie de documentare se bazează pe cercetările originale ale lui John Anthony West. In aceste documentare se vorbeste despre aceasi cunoastere. Descrierea acestei cunoasteri se face din prisma culturii si traditilor din egipt Aceasta cunoastere este universala, iar in acets documentar este explicata foarte frumos. Daca te uiti la filmele create de Hollywood despre comori antice vei observa intotdeauna ca cel care are puteri supranaturale are un toiag-sceptru ca simbol al fortzei kundalini. Acestea au fost ascunse prin simboluri prezentate in plan vizibil..

    Majoritatea religiilor ca sisteme de control social au avut ca scop de a ne deruta si a ne prezenta aceste cunoasteri intr-o forma distorsionata.

    Nu spun ca religiile de pana acum nu sunt bune, ci doar ca mesajul acestora au fost prost interpretate. Ba mai mult, se face tot posibilul sa se starpeasca orice punct de autenticitate pe care al prezinta religiile cu care am crescut noi si parintii nostri ( Ex: Miscarea New Age ) Fimul Zeitgeist este creat de New-age-ul satanist care ne spune sa renuntam la invataturile Lui Hristos. - Un film masonic.

    Avem nevoie de o noua abordare a religiei, ci nu de o noua religie. – Avem nevoie de o noua ordine mondiala, dar nu de una impusa de tiranii care au manipulat si controlat omenirea mii si mii de ani la rand.

    Acest sistem corupt al religiei sub care am trait atat amar de vreme, ne-a facut sa credem ca Dumnezeu are nevoie de frica, veneratia si jertfa noastra. Dar adevarul este ca, Creatorul nu are nevoie de nimic de la creatia Sa, deaorece El insusi este CREATIA- Aceasta cunoastere a fost suprimata si inlocuita cu alta falsa, cu opusul. De fapt acesta este si principiul pe care se bazeaza aceasta societate. Adeuceti-va Aminte de ce a spus Michael Ellner:
    Totul este inversat, cu susu-n jos:
    Doctorii distrug sanatatea,
    Avocatii distrug justitia,
    Universitatile distrug cunoasterea
    Guvernele distrug libertatea
    Mass Media distruge Informatia
    Si Religia distruge Spiritualitatea.

    Un argument in plus la ceea ce am relatat mai sus este ca, acesti masni- "Illuminati" folosesc aceleasi simboluri si principii sacre, dar opuse ( inversate ) pentru a creea o energie negativa, sau mai bine zis de a imputernici aceea entitate energetica ( Satana ,Lucifer ,Baphomet ,Sarpele…) pe care noi o alimentam cu frica.

    Pentagrama este un simbol precreştin asociat cu venerarea naturii. Anticii considerau că lumea are două componente – cea masculină şi cea feminină. Zeii şi zeiţele lor colaborau pentru a menţine echilibrul de forţe. Yin şi Yang. Când masculinul şi femininul se aflau în echilibru, în lume domnea armonia; dezechilibrul lor ducea la haos. Pentagrama este reprezentativă pentru componenta feminină a tuturor lucrurilor – un concept pe care istoricii religiei îl numesc „femininul sacru” sau „Zeiţa”. În sensul său de bază, pentagrama o simbolizează pe Venus, zeiţa iubirii sexuale şi a frumuseţii.

    Pentagrama, de obicei cu un cap de ţap ( inversata ) este folosită de Satanişti , dar şi de veneratorii diavolului,care este folosita pentru a deschilibra fortele Yin şi Yang, ( pentru a crea dezarmonie in aceasta lume). Traim intr-o lume dualistica: pentru intuneric exista lumina, pentru rosu exista verde, pentru cald exista rece – totul tine de sistemul de referinta al observatorului. Dualismul este prezent pretutindeni – chiar si in modul de alcatuire a mintii tale – creierul este format din doua emisfere – stanga (ratiunea, lingvistica) iar dreapta (subconstinetul, intuitia, spiritualitatea). “Din pacate” societatea occidentala (construita de Illumianti ) pune accentul numai pe partea rationala – pe emisfera stanga ( masculin ). Datorita lipsei de timp pentru introspectie – adica momente in care sa fim singuri cu gandurile, emotiile si senzatiile noastre, nu facem decat sa ne izloam de emisfera dreapta responsabila cu intuitia, spiritualitatea…

    RăspundețiȘtergere
  5. Djasters:
    Noua ne lipseste gandirea holistica.Lumea este asa de depravata, deoarece copii au parte de un sistem educational care pune accentul doar pe rationament-emisfera stanga, iar intuitia, inspiratia divina este data la o parte. Suntem niste roboti sociali-animale rationale, lipsiti de iubire neconditionata, compasiune, armonie, fericire ,comuniune cu Universul, cu divinitatea, cu infinitul.

    Noi ne aflam acum intr-o stare hipnotica, intr-o transa, avem constiinta adormita. De aceea Budhha can a atins Iluminarea a spus "M-am trezit" - Buddha a atins Iluminarea langa un copac - acel Copac este Copacul Vietii. Aceasat societate secreta "Illuminati" care controleaza omenirea de mii de ani folosesc magia neagra pentru a dezarmoniza energiile divine. Uita-te la copii din ziua de azi cum sunt tinuti in transa de Celebritatile de la Hollywood. Copii sunt programati sa alerge dupa avutii materiale, egoism, faima...La Tv vezi numai destrabalare -program Tv - programare a mintii noarte- Canal Tv ( Chanel ) - Este canalul prin care ni se transmit anumite Idei si conceptii despre viata. Astrologia poate fi folosita si ca forma de vrajitorie - este posibil ca Satana sa ne insele prin astrologie ?Sigur ca da - Majoritatea tinerilor se orienteaza dupa stele -avem stele de cinema, stele de fotbal... Tv-ul este folosit pentru a crea un anumit tip de caracter.

    In Biblie ne spune clar ca Satana a fost aruncat din cer si a tras cu coada a 3-a parte din stele. Hollywood casa ingerilor cazuti Orasul: Los Angeles-Orasul Ingerilor.Celebritatile-steleele vor sa fie mai faimosi ca ceilalti - Acelasi lucru a vrut si Lucifer.Sa- fie mai faimos decat Dumnezeu.

    Ceea ce se intampla in Lume este dominatia falsului nostru ego si separarea noastra de Sine. Per asamplu raportat la toti oamenii, vanitatea duce la segregare si concurenta. Concurenta duce la frica si lacomie.Lacaomia duce la inselatorie si imoralitate. Iar imoralitatea este terenul propice bolilor sau declansarii de razboaie pe Pamantul nostru. Orice actiune de ura si generatoare de distrugere in lumea noastra incepe cu ura de sine si auto-distrugerea. Si toate acestea incep odata cu prabusirea comunicarii. (Ben stewart)

    Ar fi multe de spus - pe blogul meu veti gasi foarte multe informatii referitor la ceea ce se intampla in aceasat lume. BLOGUL MEU:

    http://revolutiaiubirii.wordpress.com/category/z-%E2%99%A5-un-adevar-universal-%E2%99%A5/

    RăspundețiȘtergere
  6. Djasters:

    Sa revenim inapoi la acest documentar. N-am inteles un lucru, se poate trezi aceasat fortza Kundalini de o singura persoana. In film ne spune ca Nu Si Da. Prima oara spune ca Kundalinii poate fi trezita doar de sot si sotie, o singura persoana nu poate trezi aceasat forta Kundalini. Iar apo ispune ca aceast poate fi obtinuta in cazul unui singur individ trebuie sa invete sa controleze aceasta energie prin metode antice de mult uitate. Probabil este o greseala facuta cu intentie. Eu unul cred ca fortza Kundalini poate fi atinsa si fara a se uni Femeia si Barbatul ,ci ca simplu individ. Spun asta pentru ca fiecare dintre noi fiecare avem atat aspecte masculine cat si feminine. Avem ambele polaritati in noi - sexul este doar o alta varianta de a invia aceasta forta.

    RăspundețiȘtergere