"Oamenii dau ce au mai bun conform nivelului lor de constientizare"........................................................................!!!

vineri, 1 mai 2009

* Marea înşelătorie a încălzirii globale.



Părerea mea !

Credibil.
Foarte credibil. Şi îngrijorător.
Nu prin prisma faptului că politicienii se folosesc de evenimente, de conjuncturi, de emoţiile noastre, de teamă în special. Asta e boală cronică şi o trăim simbiotic.

Dar faptul că problema cu care ne confruntăm nu e provocată de noi, mai mult ne îngrijorează decat să ne liniştească. Pentru că dacă vine de la soarele-clocitoare, vorba poetului AVP, atunci nu prea avem alt de făcut decât să sperăm că nu a început să ne prăjească mai devreme decât prevăd specialiştii noştri.
Nu ca ar fi ei aşa de pricepuţi, dar o eroare de 7 miliarde de ani e totuşi cam mult.

Ca realizare, pare mai bine documentat decât cel al lui Al Gore, mai ales prin argumentul privind corecta interpretare a datelor ştiinţifice privind perioadele anterioare de alternanţă a temperaturii şi relaţia lor cu componenta atmosferică. Care pare să duca la o concluzie exact pe dos decat a folosit-o Gore.

De remarcat că la scurtă vreme după ce filmul a început să circule, au apărut şi "răspunsurile" în replică. Unul din ele spre exemplu, un site extrem de subţire sub o titulatură extrem de pompoasă (Duke University 2007 !!!) încearcă să aducă câteva contraargumente la afirmaţiile conţinute în filmul lui Darkin. Foarte neconvingătoare din punctul meu de vedere. Argumente de genul faptului că cei ce susţin drept cauză a problemei activitatea umană sunt mai mulţi decât cei ce o combat, sunt de-a dreptul hilare. Ca să nu mai spun că acolo unde o explicaţie clară se impunea cu necesitate, (respectiv dacă creşterea de CO2 este efect al încălzirii globale, aşa cum sugerează măsurătorile din film, ce spun că de fiecare dată această creştere a fost precedată şi nu urmată de creşterea temperaturilor) ei se străduiesc să demonstreze că există o ...relaţie între cele două.

Dar dacă şi aici sunt ghearele politicii la butoane ???
Om trăi şi om vedea.
Dacă vom trăi.
Daca nu, nu.
.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu