"Oamenii dau ce au mai bun conform nivelului lor de constientizare"........................................................................!!!

joi, 19 februarie 2009

* "Who Killed The Electric Car ?"

UpDate 19 aprilie 2009 !
Sursa Google a fost blocata.
Cine a apucat si l-a vazut, norocul lui.
Cine nu, a invatat acu ca "a amana" e deseori egal cu "a anula".



Parerea mea !

"Who Killed The Electric Car ?"
NOT ME !!!!

Tocmai cand ziceam ca nu-l mai gasesc, iaca l-am dibuit !

Unora li s-a parut trist, altora infricosator, mie insa mi se pare unul dintre cele mai pozitive documentare.
Spre deosebire de majoritatea, care arunca informatiile-bomba de-ti scade temperatura incepand de la nivelul cristalinului pana-ti ingheata fluidele la deshtele de la parter, asta gazduieste revolta intr-o cu totul alta maniera.

Sustine nici mai mult nici mai putin ca posibilitatile omenirii de a rezolva una din cele mai acute probleme privind raportul energie-poluare sunt incredibil de simple, accesibile si mai aproape de o lungime de brat.
Problema ar fi marii moguli ce se simt confortabil pe munti de bani, si ce nu vor sa-si diminueze castigurile pentru un amanunt insignifiant cum e binele unui amarat de mapamond.

Chestia e ca sustine teoria asta extrem de credibil.
Eu unul inclin sa cred ceea ce arata pretenii acolo, (ca asa sunt io, usor de convins) din urmatoarele motive :

- Povestea are o logica simpla si credibila, de la cap la coada;

- Cei incriminati efectiv nu pot argumenta respectivele actiuni in nici un fel fara a sari gardul bunului simt si a-si bate joc de logica elementara;

- Printre cei care dau drumul la vorbele acuzatoare acolo, sunt persoane publice, care ma indoiesc ca ar face afirmatiile cu pricina fara acoperire, doar de dragul unui documentar ce nu cred ca le-ar aduce vre-un beneficiu material direct si consistent, chiar daca ar fi platiti consistent pentru aparitii, ceea ce ma cam indoiesc ca s-a intamplat.

In "episodul" asta, "Terminatorul" Arnold este iar de partea lu' "ursu". Iar tine cu dusmanu'.
Si-o omoara pe madam Electrica.
Sustinerea pe care el o acorda variantei cu hidrogen mi se pare gresita pentru ca respectiva alternativa nu face altceva decat sa inlocuiasca un produs cu un altul cat mai asemanator cu putinta, cu scopul de a pastra capacitatea de stoarcere a consumatorului la o presiune macar apropiata daca nu identica cu cea actuala. Motorul cu hidrogen nu pare sa fie cu mult mai simplu decat cel clasic si presupune consumabile si intretinere poate chiar mai costisitoare.
Am inteles ca regizorul, Chris Paine a anuntat ca va face o continuare, “The Revenge of the Electric Car”. Poate Arnold trece de partea noastra, conform graficului de alternanta.
Il astept cu interes.

M-am intrebat dupa vizionarea filmului, ce-ar insemna folosirea respectivei tehnologii de o firma de profil din Romania !!!

In primul rand o piedica ar putea fi licenta ce da drept de folosire exclusiva sau, ca sa fim corecti, de anulare a dreptului celorlalti de a folosi, a unei inventii-inovatii-tehnologii, considerata propietate nici macar a celui ce a inventat-o ci a celui ce a avut bani sa puna gheara pe ea.
Aici se naste o intrebare interesanta : ceea ce consideram legitim pana acum, respectiv dreptul de propietate intelectuala, dobandita inclusiv contra cost de la cel cu creier in cap, mai ramane legitim in momentul in care impiedica restul omenirii sa supravietuiasca ?
Atunci cand tu detii in propietate personala solutia unei probleme atat de importante pentru restul lumii, dar refuzi (constient au ba) folosirea respectivei tehnologii, afectand grav restul omenirii (in care inconstient crezi ca nu te afli), respecarea acestui drept considerat sfant mai sta in picioare ?

In al doilea rand ma intreb daca in Romania ar fi posibil ceea ce in SUA pare sa dea gres.
Inclin sa cred ca nu.
Din simplul motiv ca din cate stiu, romanul se vinde mult mai usor, mult mai repede si mult mai ieftin. Traditia lui in lupta antisistem e destul de subtire, iar cea in curvasareala destul de consistenta ca sa fiu destul de sceptic privind sansele unui asemenea proiect.

Dar ce frumos ar fi !!!!
Ce forta ar putea deveni tara asta daca romanii ar fi capabili sa foloseasca o asemena oportunitate !

Astea-s ganduri mult mai putin realiste decat filmul pe care va sugerez sa-l vedeti.
.

2 comentarii:

  1. Viq,
    ştiai că "la barza chioară îi face Dumnezeu cuib"? Iaca, mie mi-a făcut: nefiind eu prea descurcăreaţă în limba lui Shakespeare, am găsit filmul în limba lui Eminescu :)
    Uite, îţi las mai jos adresa, poate foloseşte şi altor persoane...

    aşadar,

    https://www.blogcatalog.com/search.frame.php?term=subtitrare%20who%20killed%20the%20electric%20car&id=278201b76a113b45a5294c58e931dd1e

    Tot n-am apucat să văd filmul în întregime, dar pare interesant! Îmi voi face timp!
    O zi bună să ai!

    RăspundețiȘtergere
  2. Beth,

    Filmul postat E TITRAT IN ROMANA.

    Cand am mentionat ca nu mai dau de el, fusese blocat. Acum merge :D

    RăspundețiȘtergere